Historiek

De vzw K. Stade Leuven T.C. is een van de oudste tennisclubs van België. De club werd opgericht in 1903, een jaar na de oprichting van de Koninklijke Belgische Tennisbond en is daarmee de eerste club van Vlaams-Brabant. De statuten van de vzw K. Stade Leuven T.C. kan je hier consulteren.

K. Stade Leuven T.C. is een sterk lokaal verankerde club met nationale uitstraling. Het is ook een club met een hart voor jongeren, waar kinderen van jongs af aan het tennis op een leuke manier leren ontdekken. "Stade Leuven" is een volwaardig tenniscomplex met 9 terreinen in gemalen baksteen en telt zo'n 1000 leden.

Tennisschool

De tennisschool van K. Stade Leuven T.C. streeft naar een kwalitatieve jeugdopleiding voor zowel de allerjongsten als de competitiespelers. De focus ligt daarbij vooral op plezier, balvaardigheid, technieken en motorische vaardigheden. In een later stadium wordt de klemtoon verlegd naar tennisvaardigheid, verbetering van de techniek en spelsituaties. Voor wie competitiegericht is, volgen nadien de competitietrainingen. Hierin wordt intensiever en krachtiger getraind, het tactische inzicht wordt aangescherpt en er wordt aan de conditie gewerkt. Competitiespelers kunnen bovendien rekenen op begeleiding tijdens interclub bij thuisontmoetingen en tornooien (beperkt). Dit allles heeft ertoe geleid dat we in alle jeugdreeksen vertegenwoordigd zijn door een aantal talentvolle, maar vooral gemotiveerde meisjes en jongens. Daarnaast blijft er nog altijd ruimte om samen van tennis te genieten en worden er recreatieve activiteiten georganiseerd in samenwerking met het jeugdcomité, zodat ze meer speelkansen krijgen en in een ontspannen sfeer leeftijdgenoten leren kennen.

Competitie

De club is de voorbije jaren niet weg te denken uit de hoogste nationale interclubcompetities, met zowel heren- als damesploegen. Andere competitief ingestelde leden nemen deel aan de gewestelijke interclubcompetitie. Daarnaast zijn er de jaarlijkse winter- en zomertornooien voor kinderen, jeugd en volwassenen.

Toptennis en recreatie gaan op Stade hand in hand. Ook pure recreanten vinden dus in Stade Leuven een club die ruime speelgelegenheid biedt en op regelmatige tijdstippen recreatieve tennisactiviteiten organiseert voor jong en oud, denk maar aan het clubkampioenschap, de ondertussen traditionele zomerse “Tennis en Barbecue”, Ladies day enz.

Aangepast tennis

K. Stade Leuven T.C. gaat ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg. Aangepast tennis tennis voor personen met een motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking is sinds 2009 mogelijk op Stade.

Onze club wil rolstoeltennissers volledig integreren in de reguliere tennissport en in het clubleven. Sedert de zomer 2009 worden rolstoeltennistrainingen gegeven door gediplomeerde trainers. Hiermee heeft de club als eerste in de regio een volledig uitgebouwd aanbod voor zowel de beginnende als de competitieve rolstoeltennisser. Door dit initiatief kunnen de geïnteresseerde spelers uit Leuven en omgeving hun favoriete sport beoefenen binnen een Tennis Vlaanderen tennisclub. Een uniek initiatief op gebied van integratie van personen met een handicap in de reguliere sportclubwerking in de provincie.